Cu cat mai repede cu atat mai bine!

Periuta si pasta de dinti. De la ce varsta incepem sa le folosim?

Este bine sa se inceapa sa se foloseasca o periuta de dinti in momentul in care copilului incep sa ii erupa dintii, dar este foarte important ca periuta aleasa sa fie una speciala pentru copii, pentru grupa de varsta potrivita. Nu este indicata folosirea unei periute de dinti inainte ca bebelusul sa implineasca un anisor. Periuta trebuie sa aiba dimensiunile potrivite, sa aiba perii moi si capetele rotunjite (pentru a nu leza atat dintii cat si gingia).

Folosirea unei paste de dinti nu este indicata deoarece copilasul nu poate scuipa restul de pasta de dinti ramas dupa periaj, ci, cel mai frecvent, il inghite datorita gustului sau placut. Pe termen lung, ingestia de pasta de dinti cu Fluor poate duce la aparitia de probleme de tipul fluorozei.

Periuta de dinti a copilului trebuie si ea inlocuita, de preferinta o data la 3 luni in cazul unui periaj efectuat corect pentru ca aceasta este perioada de timp care poate fi folosita pana sa devina uzata.

Daca nu are rabdare sa se spele pe dinti timp de 2 minute este indicat sa ii cumperi o periuta de dinti care cronometreaza durata periajului, sau o clepsidra sau poti pur si simplu sa ii canti cantecelul favorit.

Puterea exemplului. Pentru bebelusul tau esti centrul universului si esti supravegheata chiar si cand nu iti dai seama. De ce sa nu profiti? Ia cu tine copilul in baie sa te vada cum iti periezi dintii si, in curand, va dori si el sa faca acest lucru!