Cum sa aveti o respiratie proaspata!

1. Consumati multa apa – explicatia consta in faptul ca mediul uscat favorizeaza dezvoltarea bacteriilor anaerobe in gura, care descompun proteinele si glucidele in compusi volatili de sulf si astfel apare halena (respiratia neplacut mirositoare)

2. Intretineti o igiena riguroasa a cavitatii  orale – este foarte important pentru a preveni aparitia halenei,  spalati-va dintii de cel putin doua ori pe zi, folositi ata dentara si curatati-va limba.

3. Asigurati-va ca gura  este sanatoasa – este posibil ca în cazul unei infectii localizate la acest nivel sa apara un miros neplacut al gurii, caz in care este de preferat sa va prezentati la dentist pentru un consult de specialitate.

4. Mancati fructe si legume proaspete ( mere, telina, castraveti, morcovi) – datorita faptului ca au o consistenta crescuta, contribuie semnificativ la curatirea dintilor tai si în plus, au avantajul de a mari fluxul salivar.

5. Mestecati guma fara zahar – guma de mestecat poate fi de folos prin cresterea cantitatii de saliva secretata, dar este foarte important sa nu continã zahar, pentru ca acesta sa nu fie descompus la randul sau de bacterii.

6. Programati-va pentru consult periodic la cabinetul stomatologic pentru a depista din timp orice probleme ar putea sã apara.

7. Evitati folosirea apelor de gura care contin alcool deoarece au tendinta de a va usca excesiv gura.

8. Daca nu ai facut-o pana acum, iata un motiv in plus sa renunti la fumat – fumul de tigara este inhalat in plamani si apoi expirat pe nas si gura astfel incat toate substantele chimice raman in cavitatea bucala si caile respiratorii cauzand mirosul neplacut al gurii fumatorilor.

9. Verificati-va periodic starea generala de sanatate (probleme cu respiratia neplacuta pot avea si persoanele care suferã de diferite afectiuni cum ar fi diabet, insuficienta renalã cronica, sinuzita sau infectii localizate la nivelul plamanilor).